Stručna praksa je obvezan i sastavni dio nastave pojedinih studijskih programa Fakulteta. Glavni ciljevi stručne prakse su; upotpuniti teorijska znanja studenata s praktičnim vještinama kako bi studenti stekli praktična iskustva u područjima povezanim sa studijem/studijskim programom, odnosno predviđenim ishodima učenja, povezati studente s potencijalnim budućim poslodavcima, omogućiti proširivanje i primjenu stečenih znanja i vještina studenata i upoznavanje studenata s radnim procesima u realnom radnom okruženja u smislu pripreme za svijet rada.
Na stručnim prijediplomskim studijima Enogastronomija, Elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo i Računovodstvo praksa se provodi na 2. i 3. godini kroz 4 semestra, a na sveučilišnom prijediplomskom studiju Turizam na 3. godini (6. semestar). Za svaki studij i svaki kolegij stručne prakse izrađen je detaljni izvedbeni plan kolegija u kojemu su razrađeni ciljevi, ishodi učenja, sadržaj programa koji studenti trebaju savladati kroz praksu, opterećenje studenata iskazano u ECTS bodovima, obveze studenata te način ocjenjivanja i vrednovanja rada studenata. Detaljni izvedbeni planovi nastave za sve kolegije stručne prakse svim studentima dostupni su u sustavu Sceduly. Pravilnikom o stručnoj praksi su uređena pitanja u vezi ciljeva/svrhe, organizacije, ustroja i načina izvedbe stručne prakse na Fakultetu, što uključuje izvedbu stručne prakse u okviru unutarnjih i vanjskih nastavnih baza Fakulteta. Detaljno pojašnjenje provedbe stručne prakse nalazi se u Priručniku za stručnu praksu.
Za sva pitanja vezana uz organizaciju i provedbu stručne prakse moguće je obratiti se voditelju stručne prakse Heleni Marčetić, dipl.ing. na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili nositeljima kolegija stručne prakse sukladno izvedbenom planu nastave.