Hrvatski
Hrvatski
English

Od studentskog rada do znanstvene konferencije – put znanja koji mijenja praksu

Na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi, smjer Enogastronomija, studenti kroz izradu završnih radova povezuju teorijska znanja sa stvarnim izazovima u prehrani i zdravlju. Tako je istraživanje o prehrambenim navikama plesačica, nastalo pod mentorstvom doc. dr. sc. Maje Ergović Ravančić, predstavljeno na 15. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Hranom do zdravlja, održanoj 17. i 18. rujna 2025. u Osijeku.


Konferencija okuplja stručnjake i znanstvenike s ciljem povezivanja znanja iz područja prehrane, zdravlja i tehnologije te njihove primjene u praksi. Upravo takva iskustva pokazuju važnost kompetencija koje studenti Enogastronomije stječu završetkom studija, zvanje stručni prvostupnik inženjer prehrambene tehnologije, koje ih osposobljava za razumijevanje i unaprjeđenje prehrane u različitim kontekstima.


Sudjelovanje na ovakvim događanjima potvrđuje da znanje stečeno na studiju Enogastronomije nije samo teorijsko, nego se aktivno primjenjuje u istraživanju, struci i promociji pravilne prehrane kao temelja zdravlja i kvalitete života.