Hrvatski
Hrvatski
English

Studentski tim InovEativci našeg fakulteta predstavili ekološki proizvod Rootoos na međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe 2025

Studenti našeg fakulteta Katarina Vondrak, Ema Herc, Anita Rašić, Paola Jambrović, Gabriela Hron i Ivan Rengel, sudjelovali su na prestižnom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe 2025, održanom 7. i 8. listopada 2025. u Kölnu, u sklopu sajma Anuga, jednog od najvećih i najutjecajnijih događanja u prehrambenoj industriji.

Na natjecanju su predstavili vlastiti inovativni proizvod – Rootoos, povrtni čips u kombinaciji s namazom od bučinih sjemenki. Ovaj proizvod spaja okus, praktičnost i održivost te je osmišljen kao ekološki prihvatljiva alternativa klasičnim grickalicama, s naglaskom na iskorištavanje lokalnih i često zanemarenih sirovina, smanjenje otpada i odgovorno korištenje resursa.


Ecotrophelia Europe okuplja pobjedničke timove iz pojedinih europskih zemalja, koji predstavljaju najbolje studentske projekte u području razvoja inovativnih i održivih prehrambenih proizvoda. Sudjelovanje našeg tima u ovom elitnom krugu natjecatelja veliko je priznanje i potvrda kvalitete njihova rada.


Naši studenti su pokazali izniman nivo stručnosti, kreativnosti i entuzijazma. Kroz višemjesečni razvoj proizvoda, pripremu prezentacije i predstavljanje na međunarodnoj razini, stekli su dragocjeno iskustvo i znanja koja će im biti od neprocjenjive vrijednosti u nastavku akademskog i profesionalnog puta.

Ponosni smo na Katarinu, Emu, Anitu, Paolu, Gabrielu i Ivana, koji su svojim radom i zalaganjem dostojno predstavili naš fakultet. Njihov uspjeh još je jedan dokaz da mladi stručnjaci iz Hrvatske mogu ravnopravno konkurirati na europskoj sceni inovacija i održivosti.


Čestitamo cijelom timu i veselimo se njihovim budućim uspjesima!